Het team

Regiocoördinator

Annemieke van Rooden

Annemieke heeft ruim 30 jaar ervaring in verschillende functies binnen de Verloskunde. Als verpleegkundige in de Vrouwenkliniek (1986), daarna coördinator polikliniek Prenatale Diagnostiek van het LUMC en vervolgens hoofd organisatie van de polikliniek Verloskunde (1998).
In 2004 werd zij coördinator van een groot echocentrum in Eindhoven. Naast deze werkzaamheden volgde Annemieke ook de echo-opleiding en behaalde certificaten voor de NT en SEO.
Na de start van het Bevolkingsonderzoek Prenatale Screening, werd Annemieke in 2008 gevraagd om het op te richten Regionaal Centrum in Leiden vorm te gaan geven.
Naast het werk voor de SPSRM werkt Annemieke ook, met veel plezier, als zwangerschapsechoscopist in een perifeer ziekenhuis, waar zij 2e lijnsecho’s en SEO’s maakt.
Annemieke vindt een goed contact met de zorgverleners in de regio en de collega’s in het land essentieel en dit is voor haar een belangrijke drijfveer om met elkaar de kwaliteit van prenatale screening te blijven verbeteren.
De combinatie van werken in het veld en werken voor het bevolkingsonderzoek draagt bij aan een waardevolle verbinding tussen de twee werelden.

Kwaliteitsmedewerker

Mireille Mensink

Mireille Mensink is sinds 2018 betrokken bij de SPSRM als kwaliteitsmedewerker en heeft naast de kwaliteitsaudits de aandachtsgebieden office management, de (financiële) administratie en communicatie. Zij heeft ervaring opgedaan in de financiële wereld en heeft daarnaast een eigen praktijk voor executive coaching.

Werkdagen: ma/di/do

Management assistent

Anna Cijsouw

Anna Cijsouw is als management assistent verantwoordelijk voor de dagelijkse administratieve en organisatorische ondersteuning van het bureau SPSRM. Haar achtergrond ligt in de congreswereld. Zij was ruim 10 jaar chef de bureau van een organisatiebureau voor congressen met veelal opdrachtgevers in het maatschappelijke- en ministeriële veld.

Werkdagen: ma/di/do

Directeur / Bestuurder

Stefan zum Vörde sive Vörding

Stefan zum Vörde sive Vörding MBA is directeur/bestuurder bij de SPSRM. Stefan is van huis uit verloskundige (1985). Sinds enkele jaren is hij als zelfstandig adviseur werkzaam in de gezondheidszorg en werkt hij onder andere voor de “Meijer Consulting Group” als consultant en bij een aansprakelijkheids-verzekeraar voor zorginstellingen “MediRisk” als projectleider geboortezorg. Stefan heeft veel ervaring in zorg en beleidsvraagstukken. Hij was onder andere directeur/bestuurder a.i. bij Regionaal Centrum prenatale screening van het VU medisch centrum in Amsterdam. In 2017 heeft hij hier de implementatie NIPT en de transitie van commissie RCPS VUmc naar een onafhankelijke stichting RCPSNH vormgegeven en uitgevoerd.

Stefan hecht waarde aan een constructieve samenwerking met de contractanten uit onze regio.

Medisch aviseur

Dr. Monique Haak

Monique Haak is verbonden aan de SPSRM in de rol van medisch adviseur. Zij is gynaecoloog/perinatoloog in het LUMC in Leiden. Monique studeerde geneeskunde aan de Universiteit Groningen, waar zij haar artsenbul behaalde in 1996. Daarna promoveerde zij aan de Vrije Universiteit van Amsterdam op de relatie tussen de verdikte nekplooi en aangeboren hartafwijkingen in het eerste trimester van de zwangerschap. Zij specialiseerde zich tot gynaecoloog aan het VU Medisch centrum, met aandachtsgebied Prenatale Geneeskunde.

Sinds 2011 werkt zij in het LUMC, onder meer als lid van het Foetale Behandel Team met aandachtsgebied diagnostiek en behandelking van aangeboren (hart-)afwijkingen bij de foetus. Zij is lid van diverse (inter-)nationale organisaties en werkgroepen (w.o. board member ISPD, ISUOG, Fetoscopy group, WFE). Ook is Monique docent/organisator van verschillende echocursussen (www.echocursus.net, Nederlandse foetale hartechocursus) en oprichter van de beeld databank: www.fetalheartacademy.nl. Tot juli 2019 was zij directeur/bestuurder van de SPSRM.

Raad van Toezicht

Dhr. M. Hopman, voorzitter

Mw. Dr. M.J. Engels, arts-echoscopist/docente EchoXpert Amsterdam

Mw. Dr. G.T.R. Manten, gynaecologe Isala Ziekenhuis Zwolle