Het team

Regiocoördinator

Annemieke van Rooden

Annemieke heeft ruim 30 jaar ervaring in verschillende functies binnen de Verloskunde. In 1986 begonnen als verpleegkundige in de Vrouwenkliniek  (AZL), vervolgens coördinator Prenatale Diagnostiek (LUMC) en daarna hoofd organisatie polikliniek Verloskunde (1998). In 2004 werd zij coördinator van een groot echocentrum in Eindhoven. Naast deze werkzaamheden behaalde zij certificaten voor NT en SEO.
Na de start van het Bevolkingsonderzoek Prenatale Screening, werd Annemieke in 2008 gevraagd om het op te richten Regionaal Centrum in Leiden vorm te gaan geven.

Kwaliteitsmedewerker counseling

Anna Cijsouw

Anna is als kwaliteitsmedewerker verantwoordelijk voor de ondersteuning en uitvoering van werkzaamheden die voortkomen en samenhangen met kwaliteitsbevorderende en coördinerende taken van de SPSRM. Haar achtergrond ligt in de congreswereld. Zij was ruim 10 jaar chef de bureau van een organisatiebureau voor congressen met veelal opdrachtgevers in het maatschappelijke- en ministeriële veld.

Kwaliteitsmedewerker echo

Viki Verfaille, MSc

Sinds 2021 vult Viki, deeltijds, het team van SPSRM aan als kwaliteitsmedewerker, met speciale aandacht voor de implementatie van het 1e trimester SEO. Viki is van huis uit verloskundige, met werkervaringen in 1e, 2e en 3e lijn. Gaandeweg heeft zij aldaar haar werkzaamheden uitgebreid met verloskundige echoscopie, in het bijzonder NT-metingen en SEO’s. Vanaf 2013 was zij fulltime wetenschappelijk onderzoeker waarbij zij zich in een landelijke studie heeft toegelegd op (de kwaliteit van) verloskundige echoscopie. Thans combineert zij haar werkzaamheden bij de SPSRM met haar functies als beleidsmedewerker bij de Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland (BEN), en als medewerker productontwikkeling bij Echolab.

Directeur / Bestuurder

Stefan zum Vörde sive Vörding

Stefan zum Vörde sive Vörding MBA is directeur/bestuurder bij de SPSRM. Stefan is van huis uit verloskundige (1985). Hij was onder andere directeur/bestuurder a.i. bij Regionaal Centrum prenatale screening van het VU medisch centrum in Amsterdam. In 2017 heeft hij hier de implementatie NIPT en de transitie van commissie RCPS VUmc naar een onafhankelijke stichting RCPSNH vormgegeven en uitgevoerd. Sinds enkele jaren is hij als zelfstandig adviseur werkzaam in de gezondheidszorg en werkt hij onder andere voor de Meijer Consulting Group als consultant en bij een aansprakelijkheidsverzekeraar voor zorginstellingen “MediRisk” als projectleider geboortezorg.

Medisch adviseur

Dr. Monique Haak

Monique Haak is verbonden aan de SPSRM in de rol van medisch adviseur. Monique specialiseerde zich tot gynaecoloog aan het VU Medisch centrum, met aandachtsgebied Prenatale Geneeskunde. Sinds 2011 is zij verbonden aan het LUMC als gynaecoloog/perinatoloog en onder meer als lid van het Foetale Behandel Team met aandachtsgebied diagnostiek en behandeling van aangeboren (hart-)afwijkingen bij de foetus. Tot juli 2019 was zij directeur/bestuurder van de SPSRM.