Het team

Regiocoördinator

Annemieke van Rooden

Annemieke heeft ruim 30 jaar ervaring in verschillende functies binnen de Verloskunde. In 1986 begonnen als verpleegkundige in de Vrouwenkliniek  (AZL), vervolgens coördinator Prenatale Diagnostiek (LUMC) en daarna hoofd organisatie polikliniek Verloskunde (1998). In 2004 werd zij coördinator van een groot echocentrum in Eindhoven. Naast deze werkzaamheden behaalde zij certificaten voor NT en SEO.
Na de start van het Bevolkingsonderzoek Prenatale Screening, werd Annemieke in 2008 gevraagd om het op te richten Regionaal Centrum in Leiden vorm te gaan geven.

Naast haar werkzaamheden als regiocoördinator werkt zij ook als echoscopist in een perifeer ziekenhuis waar zij 2e-lijnsecho’s en SEO’s maakt.

Kwaliteitsmedewerker

Mireille Mensink

Mireille Mensink is sinds 2018 betrokken bij de SPSRM als kwaliteitsmedewerker en heeft naast de kwaliteitsaudits de aandachtsgebieden office management en de (financiële) administratie. Mireille is tevens de aandachtsfunctionaris informatiebeveiliging. Zij heeft ervaring opgedaan in de financiële wereld.

Werkdagen: ma/di/do

Staflid ondersteuning kwaliteit & regiobeheer

Anna Cijsouw

Anna Cijsouw is als staflid ondersteuning kwaliteit & regiobeheer verantwoordelijk voor de dagelijkse administratieve en organisatorische ondersteuning van SPSRM. Haar achtergrond ligt in de congreswereld. Zij was ruim 10 jaar chef de bureau van een organisatiebureau voor congressen met veelal opdrachtgevers in het maatschappelijke- en ministeriële veld.

Werkdagen: ma/di/do

Directeur / Bestuurder

Stefan zum Vörde sive Vörding

Stefan zum Vörde sive Vörding MBA is directeur/bestuurder bij de SPSRM. Stefan is van huis uit verloskundige (1985). Hij was onder andere directeur/bestuurder a.i. bij Regionaal Centrum prenatale screening van het VU medisch centrum in Amsterdam. In 2017 heeft hij hier de implementatie NIPT en de transitie van commissie RCPS VUmc naar een onafhankelijke stichting RCPSNH vormgegeven en uitgevoerd. Sinds enkele jaren is hij als zelfstandig adviseur werkzaam in de gezondheidszorg en werkt hij onder andere voor de Meijer Consulting Group als consultant en bij een aansprakelijkheidsverzekeraar voor zorginstellingen “MediRisk” als projectleider geboortezorg.

Medisch aviseur

Dr. Monique Haak

Monique Haak is verbonden aan de SPSRM in de rol van medisch adviseur. Zij is gynaecoloog/perinatoloog in het LUMC in Leiden. Monique studeerde geneeskunde aan de Universiteit Groningen, waar zij haar artsenbul behaalde in 1996. Daarna promoveerde zij aan de Vrije Universiteit van Amsterdam op de relatie tussen de verdikte nekplooi en aangeboren hartafwijkingen in het eerste trimester van de zwangerschap. Zij specialiseerde zich tot gynaecoloog aan het VU Medisch centrum, met aandachtsgebied Prenatale Geneeskunde. Sinds 2011 werkt zij in het LUMC, onder meer als lid van het Foetale Behandel Team met aandachtsgebied diagnostiek en behandeling van aangeboren (hart-)afwijkingen bij de foetus. Tot juli 2019 was zij directeur/bestuurder van de SPSRM.