Het team

Regiocoördinator

Annemieke van Rooden

Annemieke heeft ruim 30 jaar ervaring in verschillende functies binnen de Verloskunde. In 1986 begonnen als verpleegkundige in de Vrouwenkliniek  (AZL), vervolgens coördinator Prenatale Diagnostiek (LUMC) en daarna hoofd organisatie polikliniek Verloskunde (1998). In 2004 werd zij coördinator van een groot echocentrum in Eindhoven. Naast deze werkzaamheden behaalde zij certificaten voor NT en SEO.
Na de start van het Bevolkingsonderzoek Prenatale Screening, werd Annemieke in 2008 gevraagd om het op te richten Regionaal Centrum in Leiden vorm te gaan geven.

Kwaliteitsmedewerker

Anna Cijsouw

Anna is als kwaliteitsmedewerker verantwoordelijk voor de ondersteuning en uitvoering van werkzaamheden die voortkomen en samenhangen met kwaliteitsbevorderende en coördinerende taken van de SPSRM. Haar achtergrond ligt in de congreswereld. Zij was ruim 10 jaar chef de bureau van een organisatiebureau voor congressen met veelal opdrachtgevers in het maatschappelijke- en ministeriële veld.

Kwaliteitsmedewerker

José van Teijlingen

José is als kwaliteitsmedewerker verantwoordelijk voor de ondersteuning en uitvoering van werkzaamheden die voortkomen en samenhangen met kwaliteitsbevorderende en coördinerende taken van de SPSRM. Zij is in 1988 begonnen als 1e lijns verloskundige en sinds de oprichting in 2006 als gecerfiticeerd screeningsechoscopiste voor NT, ETSEO en TTSEO werkzaam geweest bij VC de Poort in Leiden.

Directeur / Bestuurder

Stefan zum Vörde sive Vörding

Stefan zum Vörde sive Vörding MBA is directeur/bestuurder bij de SPSRM. Stefan is van huis uit verloskundige (1985). Hij was onder andere directeur/bestuurder a.i. bij Regionaal Centrum prenatale screening van het VU medisch centrum in Amsterdam. In 2017 heeft hij hier de implementatie NIPT en de transitie van commissie RCPS VUmc naar een onafhankelijke stichting RCPSNH vormgegeven en uitgevoerd. Sinds enkele jaren is hij als zelfstandig adviseur werkzaam in de gezondheidszorg en werkt hij onder andere voor de Meijer Consulting Group als consultant en bij een aansprakelijkheidsverzekeraar voor zorginstellingen “MediRisk” als projectleider geboortezorg.

Medisch adviseur

Dr. Monique Haak

Monique Haak is verbonden aan de SPSRM in de rol van medisch adviseur. Monique specialiseerde zich tot gynaecoloog aan het VU Medisch centrum, met aandachtsgebied Prenatale Geneeskunde. Sinds 2011 is zij verbonden aan het LUMC als gynaecoloog/perinatoloog en onder meer als lid van het Foetale Behandel Team met aandachtsgebied diagnostiek en behandeling van aangeboren (hart-)afwijkingen bij de foetus. Tot juli 2019 was zij directeur/bestuurder van de SPSRM.